Sven – fra ulv til spejder

Sven Locht fortæller:

Fra ulv til spejder

Da jeg Sct. Georgs Dag 1941 rykkede op fra ulv til spejder, ventede jeg mig spændende oplevelser. Og det fik jeg.

Min første lejrtur var en patruljetur i pinsen med to over-natninger. Vi var 3 nye i patruljen, og patruljeføreren lavede en skattejagt for os nye. Skattene bestod af nedgravede kartofler, som skulle indgå i aftensmaden. Vi fandt 5 kartofler til os 3 mand. – Min mor klagede bagefter til tropsføreren. (Mon de andre kartofler spirede?).

Da jeg skiftede trop i august fra Frie Fugle på Amager til Vedels Egne på Frederiksberg, var noget af det første, jeg deltog i, en opgave med at grave græstørv et sted i omegnen og køre dem på trehjulet budcykel til at lægge på taget af tropshuset »Godset«.

Næste tur var et natorienteringsløb i september for divi-sionens patruljer med start først på aftenen, da det blev mørkt. Sædvanligvis kom man igennem løbets poster på et par timer. Men vi havde problemer med at finde nogle af disse poster. Til gengæld havde vi en patruljefører med den gode, stædige spejder-ånd, så vi kom tilbage næste morgen efter 7 timer i nattemørket….

Da jeg langt senere på Rover Gilwell skulle på natorientering, bestod det i at tage ind til det ”mørke” København og gøre studier i marken. – Jeg blev hængende som roverleder i en årrække.

SVENlig spejderhilsen